דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


על שינויים שהיינו חולמים 

מאת    [ 07/07/2009 ]

מילים במאמר: 392   [ נצפה 2056 פעמים ]

השעון שצלצל ניסר לה במוח. "אוף, שוב לקום ליום של שעמום, לעבודה חסרת המשמעות, ולבוס שאשמח לא לראות אותו שוב.
מה לעשות, אין ברירה. המשכורת של הבעל לבדה לא יכולה לפרנס את המשפחה. ללכת וללמוד משהו אחר צריך זמן וכסף, ולאיזה כיוון בכלל נכון לפנות. עכשיו זה בטח לא תקופה טובה לשינוי....................." סיפורים, סיפורים ותירוצים. זה משהו שאנחנו כל כך טובים בו. כל כך קל לספר לעצמנו שאי אפשר, שאין לזה סיכוי, שעכשיו לא מתאים.
אצל האחרים זה אולי אפשרי, אבל אצלי זה אחרת, אצלי באמת אי אפשר. כך אנחנו יכולים להישאר חודש אחרי חודש ושנה אחר שנה במקום שאנו לא רוצים להיות בו: עבודה שאנו לא סובלים, דירה שלא מתאימה, זוגיות שזקוקה לשינוי או לעזיבה. אנחנו סובלים ולא מאושרים, מקטרים ומלאים בתירוצים, אבל לא זזים.

למה אנחנו לא זזים? אומנם שינוי זה מפחיד, אבל מה כל כך משתק אותנו? מה גורם לנו להמשיך לסבול - ואולי השאלה החשובה יותר- איך לצאת מהמקום הזה ולייצור את השינוי? כאשר קשה לנו עם משהו, קיימת לרוב תערובת של גורמים שאנו מתייחסים אליהם כ"אובייקטיביים" - אלו גורמים שמגיעים מהחלק המחשבתי שבנו, אלו הגורמים "ההגיוניים" למשל: "המשכורת נמוכה מאוד" או "העבודה רוטינית לחלוטין ומאוד משעממת" וביחד איתם לרוב מעורבים גורמים רגשיים, כגון: "אני לא סובלת את הבחורה שעובדת איתי" או "זה עושה לי רע להיות במקום הזה". התערובת הזאת של שכל ורגש יוצרת לרוב בלבול ושיתוק.
אחת הדרכים להתמודד עם בלבול בכלל זה להתחיל ממקום מסוים. לרוב במצבים אלו כדאי להתחיל מהגורמים השכליים, ולפרוט אותם אחד לאחד, להגיע לראיית תמונה שלימה של כל הטיעונים והסיבות. מה בדיוק יש שם? מה הם הגורמים שמפריעים לי במקום העבודה? עד כמה כל אחד מהם מפריע לי? האם כדאי לעזוב? מהם הדברים שיגרמו לי להישאר? אבל כשמדברים על סיבות, הכוונה אינה לתירוצים, וכשאנו מסתכלים לעצמנו במראה אנו יודעים יפה להבחין בין השניים.
הכוונה אינה להתעלם מהרגשות, אלה לשעה קלה לשים אותם בצד, ולבחון את המציאות. אם מנטרלים בשלב ראשון את הרגשות, ניתן להסתכל על המציאות ולהגיע להחלטות. ברגע שמחליטים ניתן למצוא את הדרך לגייס את האומץ, שתמיד קיים בנו גם אם לעיתים הוא מתחבא, ולהתחיל פשוט לפעול. הבלבול וחוסר ההחלטיות, הם הגורמים המרכזיים לתחושות ולרגשות השליליים שאופפים אותנו בתחום מסוים, ולכן התמודדות עם הבלבול וקבלת החלטות, הם השלב החיוני הראשון ליצירת שינוי. במידה וקשה לבצע את התהליך באופן עצמאי, ניתן באמצעות אימון אישי קצר וממוקד להחליט את ההחלטות המתאימות ביותר לך.

מאת: אליס אומרו מאמנת אישית ועסקית

ד"ר כרמי אומרו- מנהל מכון פתרונות המרכז לייעוץ, אימון וגישור. מומחה לתקשורת בינאישית, ייעוץ זוגי, טיפול זוגי ואישי, גישור, גישור גירושין  גישור עסקי, וסכסוכים בתחום המשפחה. פועל באמצעות גישות פילוסופיות ותרגומן לחיי היום יום, מרצה ומנחה סדנאות 0523-100-104  



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב